FAQs

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen. Vaak is uw vraag al eerder door anderen gesteld. U heeft dan gelijk antwoord. Mocht uw vraag er onverhoopt niet tussen zitten, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Ik heb een kind van 9 en een van 16 jaar. Is voor beide de familiereis in Spanje geschikt?

De familiereis in de Sierra de Guara is vooral geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Voor jongere kinderen is er voldoende te beleven, maar de echt specifieke activiteiten voor dit gebied zijn voornamelijk gericht op de wat oudere kinderen.

Hoe ouder, hoe spannender de activiteiten worden. Is het leeftijdsverschil onderling groot? Dan splitsen we op sommige dagen de groep op. Hierdoor kan iedereen op zijn of haar niveau de spannendste en mooiste avonturen beleven!

Welke schoenen moet ik meenemen?

Speciaal voor het canyoningen zijn dichte schoenen belangrijk, omdat de voet in zijn geheel beschermd moet zijn tegen stoten en schuren. Hoge schoenen zijn beter dan lage schoenen, vanwege de bescherming bij de enkels. De schoen moet nat mogen worden en kan het beste niet te strak zitten omdat de schoen vaak gecombineerd wordt met een neopreensok. Op de locatie in Spanje is er ook de mogelijkheid canyoningschoenen en neopreensokken te huren. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor canyoningen. Ze zijn stevig, bieden veel grip en hebben een goede waterafvoer.

Als ik in Refuge Engreux verblijf, logeren daar dan ook andere mensen?

In de meeste gevallen verblijven er ook andere, gelijkgestemden in de Refuge. Het is mogelijk om de Refuge exclusief af te huren. Er verblijven dan, naast medewerkers van Escalade, geen andere groepen of deelnemers in het huis. Voor bedrijftrainingen geldt altijd exclusiviteit.

Kan ik met het openbaar vervoer naar Refuge Engreux in de Ardennen komen?

Ja, dit kan. Er zijn dan 2 mogelijkheden. U kan reist met de trein reizen tot aan Melreux-Hotton. Vandaaruit neemt u de bus naar La Roche. U kunt er voor kiezen hier een taxi te nemen naar Engreux, maar u kunt ons ook tijdig laten weten hoe laat u in La Roche aankomt. Wij zorgen dan voor een transfer naar Refuge Engreux. Transfers zitten niet bij de reissom inbegrepen. Echter voor een pintje is onze chauffeur te overtuigen u op te halen in La Roche! Meer informatie over deze internationale treinreis kunt u vinden op http://www.ns.nl/ of http://www.plannerint.b-rail.be/.
Een andere mogelijkheid is om in Luik op de bus te stappen. Deze bus gaat rechtstreeks naar Houffalize en doet er ongeveer 1,5 uur over. Vandaar halen we u dan op. U vertrekt vanaf station (la gare) gare des Guillemins met bus 1011 richting Houffalize. De bus gaat meerdere keren per dag. Voor meer informatie: http://www.tec-wl.be/ (ook nederlandstalig).

Is Escalade elke dag bereikbaar?

Escalade is een bedrijf wat veel waarde hecht aan de kwaliteit van uitvoering. Hierdoor kan het zijn dat al het personeel wordt ingezet voor de activiteiten. Hierdoor is Escalade soms telefonisch moeilijker te bereiken. Via de email zijn wij altijd te bereiken, in het hoogseizoen kan het soms 1 of 2 dagen duren voordat u een reactie krijgt. Als u uw telefoonnummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

Kan ik ter plaatse betalen met een creditcard?

Helaas is het niet mogelijk om op de locaties van Escalade te betalen met pin of creditcard. Graag vooraf via de bank of ter plaatse contant betalen. Houd u er rekening mee, dat voor de locaties in Spanje de afstand tussen de locatie en de dichtstbijzijnde pinautomaat soms driekwartier rijden is!

Ben ik tijdens de deelname aan activiteiten verzekerd via Escalade?

Escalade verzekert de deelnemers niet. U dient dit zelf te regelen. Veel doorlopende reisverzekeringen dekken de gangbare activiteiten in de Ardennen. Echter voor de bijzondere sporten als canyoning moet u een extra verzekering afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld bij de NKBV of bij Univé. U bent verplicht uzelf goed te verzekeren voor aanvang van de activiteit.

Wat moet ik niet vergeten mee te nemen voor mijn gezinsvakantie?
 
Dichte (extra) schoenen die nat mogen worden. Speciale canyoningschoenen zijn overigens ook te huur op de locatie, dus schaf ze er niet speciaal voor aan! Daarnaast: zwemkleding, slaapzakken en kussens, een warme trui voor 's avonds, eventueel neopreensokken (zijn ook te huur op locatie), zaklamp, dagrugzakje.

Geldt er voor cursussen of begeleide tochten een minimum aantal deelnemers?

Voor alle cursussen en begeleide groepsactiviteiten geldt een minimum deelname van 6 personen. Wij voegen soms cursussen samen om het minimum te halen. Echter blijft iedereen dan wel op zijn of haar niveau de cursus volgen.

Is het nodig te reserveren?

Om teleurstellingen te voorkomen is het beter om tijdig te reserveren. Sommige periodes zijn bijzonder populair. Bijvoorbeeld de canyoningcursussen in mei zijn altijd snel vol. Zodra uw reservering is bevestigd, staat uw reservering vast en gelden de algemene voorwaarden. Boekt u een cursus of reis, waarbij de campingkosten niet zijn inbegrepen, dan is het niet nodig om nog apart een campingplaats te reserveren, dit doen wij al voor u.

Youtube kanaal

Aanmelden nieuwsbrief

Snel contact opnemen

Escalade:

Shop:   +351 291 939 191

mail symbool

Escalade is erkend door

ICANlogo2014