Wat is Canyoning?

Canyoning is het afdalen in diepe kloven (canyons) die zijn uitgesleten door erosie. Je volgt hierbij de loop van de rivier door middel van een combinatie van klimmen, springen en abseilen. Soms zijn deze kloven ontstaan door een spel van wind en water. In andere gevallen zijn vulkanisme en aardbevingen veroorzakers van de kloof. Omdat hierdoor verschillende aardlagen zijn vrijgekomen, ontstaat een prachtig schouwspel van kleuren en rotsvormen, een lust voor het oog!

De ontstaanswijze:

De ontstaanswijze van de kloof bepaalt voor een groot deel de manier waarop men zicht door de kloof voortbeweegt. In de door wind uitgesleten zandsteencanyons, kun je meestal gewoon wandelen met hier en daar een kleine afstap. Bij hardere steensoorten ontstaan vaak steile kloven met daarin veel water, waarbij grote abseils gemaakt moeten worden. Vooral bij de laatste soort canyons komt veel water voor. Dit maakt dit type canyons spectaculair.

Canyoning is voor iedereen!

Canyoning is niet leeftijdsgebonden. Kleine kinderen vermaken zich spetterend in onschuldige kloofjes. 50-plussers maken avontuurlijke wandelingen met af en toe een hoogteverschil of een klauterpartijtje, waarbij het ontdekken van de bijzondere flora en fauna voorop staat. De “trillseekers” gaan voor de actievolle canyons met flinke abseils en sprongen vanaf 10 meter! Ga je voor het fun-aspect? Natuurlijke bubbelbaden en meterslange glijbanen maken de canyons tot ware waterpretparken! Kortom; Canyoning is een ontdekkingsreis voor jong en oud, van rustzoekers tot die-hards.

Youtube kanaal

Aanmelden nieuwsbrief

Snel contact opnemen

Escalade:

Shop:   +351 291 939 191

mail symbool

Escalade is erkend door

ICANlogo2014