Canyoningtour Madeira

Canyoningtour Madeira april 2012
 
Vanwege de mooie canyons en het succes van de vorige tour op dit eiland gaat  Escalade dit jaar opnieuw naar Madeira.
Madeira is een vulkanisch eiland in de Atlantische oceaan. Basaltrotsen die vanuit het niets duizend meter boven de zeespiegel uitrijzen, spectaculaire watervallen en de vele wilde exotische bloemen die Madeira telt maken deze bestemming een uniek canyoningparadijs.

 Reden genoeg dus om via deze avontuurlijke rondtour verschillende canyons - en daarmee unieke stukjes natuur - te ontdekken!

We hebben een mooi programma samengesteld in de week van 31 maart t/m 7 april  2012 

Veel verschillende korte en lange canyons zullen we gaan ontdekken.

Onder andere de canyon Ribeira das Cales. Een canyon die zich in het ecologische park van Funchal bevindt. Afklimmertjes, stukken zwemmen, hier en daar een sprong en verschillende abseils varierend tot 15 meter zullen we in deze canyon gaan bedwingen. Na de canyon zullen we terugkeren naar Arco de San Jorge, waar we de hele week verblijven. Een uniek dorpje aan zee, omgeven door bergen en wijngaarden. Hier slapen we in een complex dat bestaat uit verschillende kleine bungelowhuisjes, elk met een eigen woon – en badkamer. En met uitzicht op zee! Bovendien kun je, als je nog niet genoeg water gezien hebt in de canyon, bij terugkomst nog een duik nemen in het zwembad.  Tussendoor zal er ook nog tijd zijn om een dag een bezoek te brengen aan Funchal, de hoofdstad van Madeira of om bijvoorbeeld de natuurlijke zwembaden bij Porto Moniz te bezoeken.

Kosten

CT3103121    31 maart t/m 7 april  2012      € 695,-

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen in vakantiehuisje op basis van twee persoons kamers
  •  Vervoer in minibus ter plaatsen
  • Activiteiten volgens programma, met bijbehoren de materialen 
  • Begeleiding door Nederlandstalige instructeurs

 Niet inbegrepen

  • Heen- en terugreis
  • Alle maaltijden
  • Reis- en bergsportverzekering
  • Persoonlijke uitgaven

Over de accomodatie

 Quinta da Quebrada is gelegen in de Noord-kust van Madeira. De plaats heeft een zeer aangenaam weer met het hele jaar zon. Zeer warm en droog in de zomer, zachte temperaturen en weinig regenachtige dagen in de winter.

De accomodatie bestaat uit  7 bungalows, allemaal met een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan met  TV en telefoon.

Elke bungalow is samengesteld met een tweepersoons-kamer, een eigen badkamer, en een kitchnette.

Buiten staat een BBQ waar we gebruik van kunnen maken. Het gezamelijk zwembad is ideaal om af te koelen aan het einde van de dag!
 

De maaltijden

De maaltijden worden met de groep geregeld. Soms koken we zelf, maar er zijn ook vele mogelijkheden om uit eten te gaan.

Over de zwaarte van de reis

De activiteiten zijn wisselend licht tot sportief. Een goede basisconditie is dan ook noodzakelijk. Een redelijke zwemvaardigheid is vereist vanwege de zwemstukken in de canyons, maar je hoeft geen wedstrijdzwemmer te zijn. Om de canyons te kunnen instappen, moet er soms een hoogteverschil van 400 m worden overbrugt. Een redelijke wandelconditie is dan ook gewenst. Toch is de tocht voor de gewone sportieve man/vrouw zeer goed te doen.

Reisleiding

Deze reis wordt begeleidt door ervaren instructeurs van Escalade. Ze zijn allen Nederlandstalig. Ze zijn alle relevant aan de sport opgeleidt en hebben daarnaast cursussen gevolgd op het gebied van waterredding, oriëntatie en eerste hulp. Daarnaast volgen ze elk jaar een interne reisleidersprogramma, om het u zo goed mogelijk naar u zin te maken. Daarnaast wordt er intensief ingegaan op het principe, leave no trace.

Vliegen naar Madeira

Vliegtuigmaatschappijen die vanuit Amsterdam op Madeira (Funchal) vliegen:  http://www.transavia.com/, http://www.flytap.com/.  

Een goedkope optie kan zijn met Ryanair (www.ryanair.com) naar Londen Stansted en vanuit daar met easyJet (www.easyjet.com) doorvliegen naar Madeira. 
 

 Minimun aantal deelnemers: 5
                                                                   

Youtube kanaal

Aanmelden nieuwsbrief

Snel contact opnemen

Escalade:

Shop:   +351 291 939 191

mail symbool

Escalade is erkend door

ICANlogo2014